ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ/ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΜΆΔΑΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΜΟΝΟΕΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην σύγχρονη συστημική πρακτική θεωρούμε ότι ο θεραπευτής είναι μέσα στο σύστημα που δουλεύει και όχι ένας απομακρυσμένος ειδικός o οποίος, χωρίς να επηρεάζεται, ‘γιατρεύει’ τους πελάτες του. Δεν εννοούμε ότι απλώς στον θεραπευτή γεννιούνται σκέψεις και συναισθήματα τα οποία προβάλλει στον θεραπευόμενο (η ψυχαναλυτική αντιμεταβίβαση) ή στην θεραπεία, αλλά ότι στην συνεδρία φέρνει, αναπόφευκτα, την φάση της ζωής του που βρίσκεται αλλά και κατά προέκταση την ιστορία της ζωής του.
Θα λέγαμε ότι οι ιστορίες ζωής θεραπευτή και θεραπευόμενου συμπλέκονται μέσα στην θεραπευτική διεργασία και ο τομέας της προσωπικής ανάπτυξης του ειδικού της υγείας καθίσταται πολύ σημαντικός, ώστε να είναι αποδοτικός.
Επίσης γίνεται εισαγωγή στο πως λειτουργεί μια ομάδα συστημικού τύπου (Group Therapy).
Η εκπαίδευση, η οποία είναι κατά κύριο λόγο βιωματική, απευθύνεται σε ειδικούς της ψυχικής υγείας, σε κλασσικούς ιατρούς, σε κοινωνικούς λειτουργούς, ανθρωπολόγους, νοσηλευτές, εκπαιδευτικούς και όσους γενικότερα έχουν ανθρωπιστικές σπουδές.
Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες ημερομηνίες απογευμάτων Παρασκευής και πρωϊνων Σαββάτου στην περίοδο 2024-25 (Έναρξη Νοέμβριος 2024, συνολικά 35 ώρες)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ: Μαρία Παπαδάτου Ιατρός, Συστημική Ψυχοθεραπεύρια

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 290e

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Δημήτρης Καστριώτης 2155554342, 6948544663
Μαρία Δράκου 6949286009