Ομαδική θεραπεία

Ψυχολόγος Άγιος Δημήτριος, Αθήνα

H ομαδική ψυχοθεραπεία εισήχθη από τον διάσημο Αμερικανό ψυχοθεραπευτή Irvin Yalom. Οι ομάδες αποτελούνται από 5-12 άτομα. To ιδιαίτερο σε αυτή την διαδικασία είναι ότι τα μέλη μαζί με τον θεραπευτή (συντονιστή) δημιουργούν μια δυναμική σχέσεων που δεν υπάρχει στην ατομική θεραπεία.

Η ομάδα δουλεύει κυρίως μέσω ταύτισηs καταστάσεων και συναισθημάτων μεταξύ των μελών και μέσω αυτής της διαδικασίας νέες ιδέες, προοπτικές. λύσεις και οπτικές αναδύονται σε ένα ‘προστατευμένο’ περιβάλλον. Πολλές φορές λειτουργεί και σαν πρόβα ζωής για τον «έξω» κόσμο.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας.

Ομάδα Με Άτομα Με Σωματικά Προβλήματα

Σε αυτή συμπεριλαμβάνεται οποιοδήποτε έχει σωματική αρρώστια και προβλήματα χρόνια και μη όπως κινητικά προβλήματα γεννητικά ή επίκτητα, σκλήρυνση κατά πλάκας, χρόνιοι πόνοι, δυσμορφίες κ.α Αυτό που κάνουμε σε αυτή την διαδικασία δεν είναι μια απλή ψυχολογική παρηγοριά, αυτό είναι το πολύ λιγότερο, αλλά προσπαθούμε να δώσουμε ένα «γιατί» της πάθησης του και όχι ότι έχει του έτυχε από τον βιολογικό τροχό της τύχης να είναι άρρωστος. Μετά από αυτά μπορεί να αλλάξει το πλαίσιο που ο καθένας βλέπει την ζωή του. Η ομάδα ξεκινά όταν συμπληρωθούν οι θέσεις.

Ομάδα Καρκινοπαθών

Ο στόχος μας άδω είναι επίσης να μην κάνουμε μια απλή παρηγοριά στα μελή, ούτε απλά κάποια συμφιλίωση με τον θάνατο σε αυτούς που είναι ίσως σε τελευταία στάδια, αλλά κρυμμένα νοήματα της αρρώστιας για τον καθένα, από αυτούς τους «παράξενους» υπερ-πολλαπλασιασμούς των κυττάρων.

Η ομάδα ξεκινά όταν συμπληρωθούν οι θέσεις.