Βιογραφικό

Ψυχολόγος Ν. Κόσμος, Αθήνα

20200617_172652

Δημήτρης Καστριώτης

Ψυχολόγος – Συστημική Θεραπεία

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο νησί των Σπετσών. Οι αρχικές μου σπουδές ήταν πάνω στο Μάρκετινγκ και στην διαφήμιση. Προσωπικές αναζητήσεις νοήματος με έστρεψαν στην ψυχολογία και στην ψυχοθεραπεία.

Η πρώτη μου επαφή με το αντικείμενο ήταν η παρακολούθηση ενός προγράμματος συμβουλευτικής ψυχολογίας σε ένα Ελληνικό Κολλέγιο σε συνεργασία με το Αγγλικό Πανεπιστήμιο του Teeside. Μέσω αυτού του προγράμματος οικειοποιήθηκα με διαφορές ψυχολογικές προσεγγίσεις όπως την ψυχαναλυτική, την γνωστική την ανθρωπιστική προσέγγιση κλπ. Εκεί ήρθα σε μια πολύ μικρή επαφή και με την συστημική-οικογενειακή θεραπεία, παρόλα αυτά κατάλαβα ότι αυτό θα ήταν το μονοπάτι που θα ακολουθήσω: Να ειδικευτώ δηλαδή στην συστημική-οικογενειακή θεραπεία κατάλαβαίνοντας ότι αυτός είναι ο καλύτερος ‘τόπος συνάντησης’ με τα ψυχολογικά θέματα των ανθρώπων.

Έτσι ξεκίνησα την ειδίκευση μου στην συστημική-οικογενειακή θεραπεία (5 έτη) στο συστημικό σέντρο εκπαίδευσης και Θεραπείας (ΣΚΕΨΥΣ) του Μανώλη Τσαγκαράκη και του Γιώργου Οικονόμου. Παράλληλα φοίτησα στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στης Αγγλίας (Milton Keynes) για Bachelor of science with Honours στην ψυχολογία, μια 6ετής φοίτηση. Επίσης έχω ειδικευτεί στη κλινική ψυχοπαθολογία στη σεμιναριακή εκπαίδευση του ΕΚΠΑ «Παναγιώτης Ουλής».

Τέλος, λόγω των απαιτήσεων του επαγγέλματος αλλά και προσωπικής ικανοποίησης, παρακολουθώ ανελλιπώς τα ποικίλα συνέδρια και ημερίδες που λαμβάνουν χώρα πάνω στο αντικείμενο. Είμαι τακτικό μέλος της Ελληνικής εταιρίας συστημικής θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ- Αρ μητ. 386).

Ξεκίνησα να εργάζομαι εθελοντικά, για 5 περίπου χρόνια (2012-2016), στην πρώτυπη στέγη ανηλίκων Αθηνών (ΕΠΑΑ) στην Ν. Ιωνία, μια προνοιακή δομή που ανήκει στην Εισαγγελεία Αθηνών και φιλοξενεί αγόρια από 8 έως 18 τα οποία έχουν μετακινηθεί από τα περιβάλλοντα τους λόγω ακατάλληλων συνθηκών. Την 2ετία 2015-17 εργάστηκα σε κέντρο δια βίου μάθησης Περί ψυχής‘ ως εκαπιδευτής πάνω στην συστημική συμβουλευτική και στη δικαστική ψυχοθεραπεία. Από το 2017 εως και το 2019  εργάστηκα στην ΕΠΑΑ, που ανέφερα και πριν, ως εξωτερικός συνεργάτης αυτή τη φορά. Επίσης από τα τελη του 2018 κάνω συμβουλευτική στο Α’ ΚΑΠΗ Ν. Σμύρνης. Ιδιωτικά άρχισα να συνεργάζομαι με γραφεία συναδέλφων και από το 2015 δημιούργησα μαζί με τη συνάδελφο μου το συμβουλευτικό και θεραπευτικό κέντρο «Συνάντηση» κοντά στην πλατεία του Ν. Κόσμου, στα όρια του δήμου Ν. Σμύρνης.

Στα χόμπι μου συμπεριλαμβάνονται σπορ όπως η καλαθοσφαίριση, όπου ασχολούμουν παλαιοτέρα ερασιτεχνικά ως παίκτης και ‘ημιεπαγγελματικά’ ως προπονητής σε όλες τις ηλικίες, το τένις, το πιγκ- πονγκ κ.α. Επίσης μου αρέσει το θέατρο, ο κινηματογράφος και η συναναστροφή με φιλικές παρέες, που νομίζω ότι είναι το πιο ωραίο χόμπυ.


Μιρέλλα Κορομπίλια - Ψυχολόγος

Μιρέλλα Κορομπίλια

Ψυχολόγος – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια

Ονομάζομαι Κορομπίλια Μιρέλλα είμαι ψυχολόγος ψυχοθεραπεύτρια. Οι σπουδές μου ξεκίνησαν το 1997 στο Southeastern the American University of Athens και από τότε είμαι σε συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση με τον κλάδο της ψυχοθεραπείας. Είμαι κάτοχος Phd από το Logos University USA και έχω προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες μου σε διάφορους οργανισμούς όπως στον Albert Schweitzer organization, σε δήμους και σε κοινοφελείς οργανισμούς όπου ασχολούνται με κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Αυτή τη στιγμή είμαι εθελοντικά θεραπεύτρια στο 18Ανω και συνεχίζω μετά τις ομάδες μουσικοθεραπείας, τις ομάδες κοινωνικής ευαισθητοποίησης οπού συνδυάζουν ψυχοεκπαίδευση με τέχνη.

Έχω ειδικευτεί στα ακόλουθα είδη θεραπείας: Συστημική οικογενειακή, ατομική και ομαδική, Γνωσιακή συμπεριφορική σε οικογένειες με ψύχωση, Μουσικοθεραπεία & θεραπεία μέσω της τέχνης, διατροφικές διαταραχές, ψυχοθεραπεία των εξαρτήσεων & Διαχείριση ψυχικού τραύματος σε παιδιά & ενήλικες. Κυρίως στόχος μου είναι να δουλεύω με ενήλικες, έφηβους και τις οικογένειες τους αποτελεσματικά σε μία ρευστή εποχή κοινωνικών αλλαγών. Καθώς σαν άνθρωπος δεν μου αρέσει να κάθομαι ακίνητη στη ροή των πραγμάτων ψάχνω δίπλα στους θεραπευόμενους μου τον δρόμο που οδηγεί πιο κοντά στην εσωτερική πληρότητα.

Εξάλλου κάθε άνθρωπος έχει μία μοναδική αφήγηση ζωής και ελπίζω μέσα από τη θεραπευτική σχέση να «αλλάξουμε» και οι δύο, να μετακινηθούμε και να φτιάξουμε μία νέα αφήγηση μαζί που θα κάνει καλύτερο νόημα στη ζωή μας.